Ingrediencie
- 3 šálky Nemlékomandľové Nemléko
- 1 šálka Vodas kúskom riasy Wakame
- 1 šálka Kvakana hrubo nastrúhaná kvaka / biela reďkovka / iná biela zelenina podľa chuti
- 1 šálka Cirokalebo slzovka /ryža naturál
- 1 ČL Himalájska soľ
- 4 ČL Nemáslo
- 4 PL Rastlinná náhrada syraalebo údeného či marinovaného tofu
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Vodu s riasou necháme zovrieť. Pridáme soľ, kvaku, Nemléko, pomaly sypeme pomleté obilie. |
2 Hotovo | Po vypnutí necháme kašu ešte postáť v teple aspoň |
3 Hotovo | Kašu podávame s mrkvovým či iným pickles alebo zeleninovým šalátom. |
4 Hotovo | Tip I: ak nechceme mlieť obilie, môžeme kašu uvariť napríklad z kukuričnej krupice, pohánkovej Tip II.: namiesto rastlinnej alternatívy syra použijeme na posypanie kaše na sucho opražené semiačka, |