0 0
Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
3 šálky Nemléko mandľové Nemléko
1 šálka Voda s kúskom riasy Wakame
1 šálka Kvaka na hrubo nastrúhaná kvaka / biela reďkovka / iná biela zelenina podľa chuti
1 šálka Cirok alebo slzovka /ryža naturál
1 ČL Himalájska soľ
4 ČL Nemáslo
4 PL Rastlinná náhrada syra alebo údeného či marinovaného tofu

Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 10 min
  • Porcií: 1
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Zaujímavá kaša s ešte zaujímavejšou chuťou.

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Vodu s riasou necháme zovrieť. Pridáme soľ, kvaku, Nemléko, pomaly sypeme pomleté obilie.
Miešame a varíme na miernom ohni 3 – 5 minút.

2
Hotovo

Po vypnutí necháme kašu ešte postáť v teple aspoň
5 minút. Pred podávaním každú porciu zjemníme 1 čl Nemásla a posypeme rastlinným syrom,
tempehom či tofu.

3
Hotovo

Kašu podávame s mrkvovým či iným pickles alebo zeleninovým šalátom.

4
Hotovo

Tip I: ak nechceme mlieť obilie, môžeme kašu uvariť napríklad z kukuričnej krupice, pohánkovej
lámanky či z celozrnných ryžových vločiek.

Tip II.: namiesto rastlinnej alternatívy syra použijeme na posypanie kaše na sucho opražené semiačka,
napríklad tekvicové /slnečnicové /sezamové... pokvapkané Tamari alebo Shoyu omáčkou.

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Raňajková kaša s malinami a Nejogurtom
ďalšie
Ovsené strapačky
predošlé
Raňajková kaša s malinami a Nejogurtom
ďalšie
Ovsené strapačky

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.