Ingrediencie
- 1 šálka Cviklanahrubo nastrúhaná
- Pórnakrájané na šikmé kolieska
- 2/3 šálky Šošovicačerstvo lúpaná
- 2 šálky Vodavoda je vriaca (dosiahla teplotu 100 stupňov celzia)
- 1 PL Panenský olej
- 1 ČL Anízalebo feniklu
- 1 ČL Kurkuma
- Soľpodľa chuti
- Riasy Arame / Wakame
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Pór osmažíme na oleji, posypeme anízom a kurkumou, pridáme cviklu. Naháňame ju vareškou dokola v hrnci, po chvíli ju zasypeme šošovicou, podlejeme vriacou vodou, vložíme do nej riasu, posolíme. |
2 Hotovo | Dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. |
3 Hotovo | Podávame s dusenou pohánkou čerstvým šalátom alebo pickles. |
4 Hotovo | Tip: kto má rád, zamieša si prelisovaný cesnak s troškou tamari či shoyu omáčky a tekvicovým olejom. Cesnakovým olejom ozdobíme a prevoniame porciu každého cesnakomila ;o). |