0 0
Cviklošošovica s pohánkou

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 šálka Cvikla nahrubo nastrúhaná
Pór nakrájané na šikmé kolieska
2/3 šálky Šošovica čerstvo lúpaná
2 šálky Voda voda je vriaca (dosiahla teplotu 100 stupňov celzia)
1 PL Panenský olej
1 ČL Aníz alebo feniklu
1 ČL Kurkuma
Soľ podľa chuti
Riasy Arame / Wakame

Cviklošošovica s pohánkou

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske

*  recept na pohánkovú kašu nájdete v kategórii PRÍLOHY

  • 30 min
  • Porcií: 4
  • Stredná obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Voňavá cviklošošovica s rýchlou prípravou do 30 min.

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Pór osmažíme na oleji, posypeme anízom a kurkumou, pridáme cviklu. Naháňame ju vareškou dokola v hrnci, po chvíli ju zasypeme šošovicou, podlejeme vriacou vodou, vložíme do nej riasu, posolíme.

2
Hotovo

Dusíme pod pokrievkou cca 20 minút.

3
Hotovo

Podávame s dusenou pohánkou čerstvým šalátom alebo pickles.

4
Hotovo

Tip: kto má rád, zamieša si prelisovaný cesnak s troškou tamari či shoyu omáčky a tekvicovým olejom. Cesnakovým olejom ozdobíme a prevoniame porciu každého cesnakomila ;o).

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Černicová kaša
ďalšie
Pohánková kaša
predošlé
Černicová kaša
ďalšie
Pohánková kaša

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.