0 0
Linecké srdiečka

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 šálka Cícerová múka alebo hrachová/fazuľová
1 šálka Pohánková múka alebo pšenová múka
1 šálka Kukuričná múka
2 PL Ľanové semiačka čerstvo zomleté zlaté ľanové semiačka
1 štipka Soľ
0.25 ČL Kardamon mletý kardamon/badíz/aníz
0.5 šálky Kukuričný slad sušený kukuričný slad
0.5 šálky Kokosový olej roztopený kokosový olej/maslo
1 šálka Mandľové mlieko

Linecké srdiečka

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 30 min
  • Porcií: 4
  • Stredná obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Všetky suché ingrediencie zmiešame dohromady, všetky mokré a mastné tiež. Mokré zmiešame so
suchými a hmotu necháme postáť aspoň hodinu v izbovej teplote.

2
Hotovo

Z odležaného cesta naberáme po 1 čl až 1 pl a plníme ním vopred vymazané formičky, riadne ho
v nich utlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút pri 160 – 170 °C.

3
Hotovo

Po vyklopení ich necháme vychladnúť. Plníme ich náplňou podľa vlastnej fantázie
Naplnené ich necháme postáť niekoľko hodín, aby od náplne mierne zmäkli.
! Pozor – ak použijeme namiesto suchého sladidla tekuté, znížime množstvo tekutín, alebo pridáme
suché zložky!

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Plnené zeleninové lodičky
ďalšie
Torta plnené “nekaramelovým“ krémom
predošlé
Plnené zeleninové lodičky
ďalšie
Torta plnené “nekaramelovým“ krémom

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.