0 0
Obrátený jablkovo-netvarohový koláč

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 kg Jablká môžu byť nastrúhané, pokvapkané troškou jablčného octu
2 pl Škrob Kuzu alebo vločky / /1 pl škrobu arrowroot
0.5 čl Kardamon mletý
0.5 čl Citrónová kôra odporúčam BIO
2 štipky Himalájska soľ alebo morská soľ, prípadne umeocot
0.5 Sójový rastlinný jogurt alebo mandľový nejogurt / iné rastlinné mlieko
2 pl Ryžový slad alebo kokosový/trstinový cukor
1 Tofu
2 pl Jablčný ocot alebo iný ovocný ocot
1 šálka Pšeno pomleté či rozmixované / ryža naturál
1 šálka Ovsené vločky s klíčkami
1 pl Sóda Bikarbóna alebo prášok do pečiva bez fosfátov

Obrátený jablkovo-netvarohový koláč

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • 1 hod
  • Porcií: 4
  • Ťažká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Jablká zmiešame s kuzu alebo arrowrootom, kardamonom a štipkou soli či umeoctom.
Hmotu uhladíme do pekáča vymasteného kokosovým olejom, alebo vystlaného papierom na
pečenie.

2
Hotovo

Pomleté obilie či múku z neho, vločky, korenie a soľ zmiešame so sódou bikarbónou /pr.do
peč. Do rastlinného jogurtu nastrúhame na jemno nastrúhané tofu, pridáme jablčný ocot.
Zohrejeme si rúru na 200 °C.

3
Hotovo

Zmiešame suchú a mokrú hmotu dohromady a vymiešame cesto
hustejšie, ako palacinkové (ak je príliš husté, pridáme rastlinné mlieko alebo vodu, ak riedke,
vločky alebo múku). Cesto rovnomerne vylejeme na jablkovú hmotu. Pečieme vo
vyhriatej rúre, kde znížime teplotu na 170 - 180 °C a pečieme asi ¾ hodiny (podľa druhu rúry
a žiadanej chrumkavosti ;)

4
Hotovo

Po upečení necháme koláč chvíľu vychladnúť a ešte teplý preklopíme. Krájame na úhľadné
rezy, ktoré môžeme ešte posypať škoricou, alebo karobom, kokosom, či vopred namočenými
alebo na sucho opraženými orechami...

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom
ďalšie
Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami
predošlé
Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom
ďalšie
Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.