Ingrediencie
- 1 kg Jablkámôžu byť nastrúhané, pokvapkané troškou jablčného octu
- 2 pl Škrob Kuzualebo vločky / /1 pl škrobu arrowroot
- 0.5 čl Kardamonmletý
- 0.5 čl Citrónová kôraodporúčam BIO
- 2 štipky Himalájska soľalebo morská soľ, prípadne umeocot
- 0.5 Sójový rastlinný jogurtalebo mandľový nejogurt / iné rastlinné mlieko
- 2 pl Ryžový sladalebo kokosový/trstinový cukor
- 1 Tofu
- 2 pl Jablčný ocotalebo iný ovocný ocot
- 1 šálka Pšenopomleté či rozmixované / ryža naturál
- 1 šálka Ovsené vločky s klíčkami
- 1 pl Sóda Bikarbónaalebo prášok do pečiva bez fosfátov
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Jablká zmiešame s kuzu alebo arrowrootom, kardamonom a štipkou soli či umeoctom. |
2 Hotovo | Pomleté obilie či múku z neho, vločky, korenie a soľ zmiešame so sódou bikarbónou /pr.do |
3 Hotovo | Zmiešame suchú a mokrú hmotu dohromady a vymiešame cesto |
4 Hotovo | Po upečení necháme koláč chvíľu vychladnúť a ešte teplý preklopíme. Krájame na úhľadné |