Ingrediencie
- 1 šálka Ovos
- 2.5 šálky Voda
- 1 kúsok Morská riasa Aramealebo Hijiki / Kombu
- 1 pl Panenský olejalebo iný teplostabilný olej
- 3 guľôčky Biele koreniealebo zelené korenie
- 0.5 kg Kvasená kapusta
- Tofunézaalebo tofu tatárska omáčka / biely Sojade jogurt....
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Ovos uvaríme vo vode s riasou do mäkka (60 až 90 minút). Na oleji si opražíme cibuľu, ochutíme ju korením, pridáme kvasenú kapustu alebo pickles. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a podusíme 9 – 12 minút. |
2 Hotovo | Ak treba, dochutíme troškou umeoctu (ak chceme zvýrazniť kyslo –slanú chuť), alebo shoyu omáčkou (pre sladko –slanú chuť). Obilie zmiešame s kapustou. |
3 Hotovo | Servírujeme ho posypané tempehovými /seitanovými /tofu /zelerovými /cviklovými /paštrnákovými... „oškvarkami“. Alebo na sucho opražíme tekvicové semiačka a po vypnutí ich postriekame tamari omáčkou. |
4 Hotovo | Ozdobíme rastlinnou alternatívou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a čerstvou vňaťou /žeruchou /rukolou... |