0 0
Ovsené strapačky

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 šálka Ovos
2.5 šálky Voda
1 kúsok Morská riasa Arame alebo Hijiki / Kombu
1 pl Panenský olej alebo iný teplostabilný olej
3 guľôčky Biele korenie alebo zelené korenie
0.5 kg Kvasená kapusta
Tofunéza alebo tofu tatárska omáčka / biely Sojade jogurt....

Ovsené strapačky

Vlastnosti:
    • 1.5 hod
    • Porcií: 4
    • Stredná obtiažnosť

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Jednotlivé kroky

    1
    Hotovo

    Ovos uvaríme vo vode s riasou do mäkka (60 až 90 minút). Na oleji si opražíme cibuľu, ochutíme ju korením, pridáme kvasenú kapustu alebo pickles. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a podusíme 9 – 12 minút.

    2
    Hotovo

    Ak treba, dochutíme troškou umeoctu (ak chceme zvýrazniť kyslo –slanú chuť), alebo shoyu omáčkou (pre sladko –slanú chuť). Obilie zmiešame s kapustou.

    3
    Hotovo

    Servírujeme ho posypané tempehovými /seitanovými /tofu /zelerovými /cviklovými /paštrnákovými... „oškvarkami“. Alebo na sucho opražíme tekvicové semiačka a po vypnutí ich postriekame tamari omáčkou.

    4
    Hotovo

    Ozdobíme rastlinnou alternatívou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a čerstvou vňaťou /žeruchou /rukolou...

    Ľubka Balážová

    Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

    predošlé
    Pikantným jačmenný čokokrém s lineckými púčikmi
    ďalšie
    Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom
    predošlé
    Pikantným jačmenný čokokrém s lineckými púčikmi
    ďalšie
    Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom

    Pridajte Váš komentár

    Ohodnoťte recept*

    Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.