0 0
Ovsené strapačky

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

1 šálka Ovos
2,5 šálky Voda
Morská riasa Arame alebo riasy Hijiki / Kombu
1 PL Panenský olej napr. ryžový /sezamový /horčičný /slnečnicový...
Biele korenie alebo zelené korenie
1 kus Cibuľa alebo pór
1 kg Kvasená kapusta
Tofunéza alebo iná rastlinná alternatíva kyslej smotany či jogurtu (na ozdobenie a zjemnenie)

Ovsené strapačky

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 1,5 hod
  • Ťažká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Servírujeme ich posypané tempehovými /seitanovými /tofu /zelerovými /cviklovými /paštrnákovými… „oškvarkami“.

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Ovos uvaríme vo vode s riasou do mäkka (60 až 90 minút). Na oleji si opražíme cibuľu, ochutíme ju korením, pridáme kvasenú kapustu alebo pickles.

2
Hotovo

Premiešame, prikryjeme pokrievkou a podusíme 9 – 12 minút. Ak treba, dochutíme troškou umeoctu (ak chceme zvýrazniť kyslo –slanú chuť), alebo shoyu omáčkou (pre sladko –slanú chuť). Obilie zmiešame s kapustou.

3
Hotovo

Servírujeme ho posypané tempehovými /seitanovými /tofu /zelerovými /cviklovými /paštrnákovými... „oškvarkami“. Alebo na sucho opražíme tekvicové semiačka a po vypnutí ich postriekame tamari omáčkou. Ozdobíme rastlinnou alternatívou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a čerstvou vňaťou /žeruchou /rukolou...

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom
ďalšie
Plnené zeleninové lodičky
predošlé
Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom
ďalšie
Plnené zeleninové lodičky

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.