Ingrediencie
- 8 ks Cukinavydlabaná cukina / mladé kaleráby /uhorky /kvaky /mini patizóny...
- 1 šálka Jasmínová ryžas pohánkou (s riasou a trochou soli)
- 2 ks Mrkvaalebo iná koreňová zelenina
- 3 ks Mladé cibuľkyalebo mladý cesnak aj s vňaťou
- 1 PL Umeocot
- 1 ks Tempehúdený / smažený
- 1 pohár Rastlinná náhrada majonézyslnečnicová / iná rastlinná náhrada majonézy
- Vňaťalebo bylinka / divoká zelenina (podľa chuti)
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Mrkvu alebo inú koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubo. Pridáme do nej cibuľky alebo cesnak aj s vňaťou a vnútro z vydlabanej zeleniny (ak je ešte mladé a jemné) a vňate, bylinky či divokú zeleninu. |
2 Hotovo | Ochutíme umeoctom, riadne premiešame. Zamiešame do nej uvarenú ryžu alebo obilninu a tempeh nastrúhaný na hrubo. Všetky suroviny spojíme rastlinnou náhradou majonézy. |
3 Hotovo | Hmotu necháme pár minút postáť. Plníme ňou vydlabanú zeleninu, alebo ju použijeme ako sýtu nátierku :) |