0 0
Plnené zeleninové lodičky

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

8 ks Cukina vydlabaná cukina / mladé kaleráby /uhorky /kvaky /mini patizóny...
1 šálka Jasmínová ryža s pohánkou (s riasou a trochou soli)
2 ks Mrkva alebo iná koreňová zelenina
3 ks Mladé cibuľky alebo mladý cesnak aj s vňaťou
1 PL Umeocot
1 ks Tempeh údený / smažený
1 pohár Rastlinná náhrada majonézy slnečnicová / iná rastlinná náhrada majonézy
Vňať alebo bylinka / divoká zelenina (podľa chuti)

Plnené zeleninové lodičky

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 10 min
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Rýchly, ľahký a hravý recept, ktorý dokáže takmer každý…

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Mrkvu alebo inú koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubo. Pridáme do nej cibuľky alebo cesnak aj s vňaťou a vnútro z vydlabanej zeleniny (ak je ešte mladé a jemné) a vňate, bylinky či divokú zeleninu.

2
Hotovo

Ochutíme umeoctom, riadne premiešame. Zamiešame do nej uvarenú ryžu alebo obilninu a tempeh nastrúhaný na hrubo. Všetky suroviny spojíme rastlinnou náhradou majonézy.

3
Hotovo

Hmotu necháme pár minút postáť. Plníme ňou vydlabanú zeleninu, alebo ju použijeme ako sýtu nátierku :)

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Ovsené strapačky
ďalšie
Linecké srdiečka
predošlé
Ovsené strapačky
ďalšie
Linecké srdiečka

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.