0 0
Pohánková kaša

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 šálka Pohánka svetlá
3 šálky Voda s kúskom (asi 6 - 10 cm) riasy wakame
1 kus Petržlen alebo paštrnák
1 PL Panenský olej napríklad sezamový /horčičný /ryžový...
1/4 ČL Himalájska soľ alebo morská soľ

Pohánková kaša

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 15 min
  • Porcií: 1
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Výborná a zdravá alternatíva ku dnešným “klasickým” prílohám.

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Petržlen, alebo paštrnák či inú sladkú bielu zeleninu na jemno nastrúhame. Zohrejeme olej, posolíme ho, posypeme pohánkou a chvíľku miešame.

2
Hotovo

Primiešame strúhanú zeleninu, zelejeme vriacou vodou s riasou. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou 10 - 12 minút. Po vypnutí necháme chvíľu postáť.

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Cviklošošovica s pohánkou
ďalšie
Kaša z čiernej ryže
predošlé
Cviklošošovica s pohánkou
ďalšie
Kaša z čiernej ryže

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.