0 0
Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

1 šálka Pšeno alebo pšeno + jasmínová ryža
2 šálky Voda
2 šálky Rastlinná náhrada mlieka mandľové / kokosové / pohánkové....
1 štipka Soľ alebo umeocot
1 šálka Sušené brusnice alebo iné sezónne ovocie
Obilný sirup alebo obilný slad (podľa chuti)
Jablčný ocot podľa kyslosti ovocia
Esenciálny olej dali sme citrónovú trávu a limetku
Kakaové maslo alebo kokosový olej
2 šálky Kokos alebo mierne opražené mandle

Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami

Vlastnosti:
    • 25 min
    • Stredná obtiažnosť

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Jednotlivé kroky

    1
    Hotovo

    Pšeno prepláchneme, vložíme do studenej vody a varíme bez miešania 10 minút. Pridáme rastlinné mlieko, štipku soli, obilný sirup alebo slad, čerstvé alebo sušené ovocie a varíme ešte 10 - 15 minút. Po vypnutí necháme vychladnúť do vlažna.

    2
    Hotovo

    Pridáme kakaové maslo alebo kokosový olej a riadne premiešame. Zahustíme BIO kokosom, alebo na sucho opraženými a pomletými orechami /mandľami /makom.... Prevoniame esenciálnym olejom a opäť riadne premiešame. Hmotu necháme chvíľu postáť.

    3
    Hotovo

    Zmrzlinovou porcovačkou robíme kôpky na dezertné tanieriky, posypeme ich kokosom /mandľami /orechami /makom..., ozdobíme jedlým
    kvetom. Alebo mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré vyváľame v kokose /maku /orechoch /semiačkach /karobe /kakau... a necháme stuhnúť v chladničke.

    4
    Hotovo

    Tip I.: hmotu môžeme natlačiť do formy na srnčí chrbát /bábovkovej či inej a po stuhnutí
    krájať na rezy /vložiť ju do formičiek mafinových /srdiečkových či iných.

    5
    Hotovo

    Tip II.: ako základ dezertu môžeme požiť aj zvyšok sladkej alebo neutrálnej raňajkovej kaše
    či prílohy.

    Ľubka Balážová

    Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

    predošlé
    Obrátený jablkovo-netvarohový koláč
    ďalšie
    Šalátik reďkovka, špargľa, mrkva
    predošlé
    Obrátený jablkovo-netvarohový koláč
    ďalšie
    Šalátik reďkovka, špargľa, mrkva

    Pridajte Váš komentár

    Ohodnoťte recept*

    Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.