Ingrediencie
- 1 šálka Pšenoalebo pšeno + jasmínová ryža
- 2 šálky Voda
- 2 šálky Rastlinná náhrada mliekamandľové / kokosové / pohánkové....
- 1 štipka Soľalebo umeocot
- 1 šálka Sušené brusnicealebo iné sezónne ovocie
- Obilný sirupalebo obilný slad (podľa chuti)
- Jablčný ocotpodľa kyslosti ovocia
- Esenciálny olejdali sme citrónovú trávu a limetku
- Kakaové masloalebo kokosový olej
- 2 šálky Kokosalebo mierne opražené mandle
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Pšeno prepláchneme, vložíme do studenej vody a varíme bez miešania 10 minút. Pridáme rastlinné mlieko, štipku soli, obilný sirup alebo slad, čerstvé alebo sušené ovocie a varíme ešte 10 - 15 minút. Po vypnutí necháme vychladnúť do vlažna. |
2 Hotovo | Pridáme kakaové maslo alebo kokosový olej a riadne premiešame. Zahustíme BIO kokosom, alebo na sucho opraženými a pomletými orechami /mandľami /makom.... Prevoniame esenciálnym olejom a opäť riadne premiešame. Hmotu necháme chvíľu postáť. |
3 Hotovo | Zmrzlinovou porcovačkou robíme kôpky na dezertné tanieriky, posypeme ich kokosom /mandľami /orechami /makom..., ozdobíme jedlým |
4 Hotovo | Tip I.: hmotu môžeme natlačiť do formy na srnčí chrbát /bábovkovej či inej a po stuhnutí |
5 Hotovo | Tip II.: ako základ dezertu môžeme požiť aj zvyšok sladkej alebo neutrálnej raňajkovej kaše |