0 0
Raňajková kaša s malinami a Nejogurtom

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 šálka Cirok čerstvo zomletý cirok alebo slzovka / ryža naturál
3 šálky Nemléko mandľové alebo makové
1 štipka Himalájska soľ
1 šálka Maliny alebo iné sezónne ovocie
1 ČL Ryžový slad alebo jačmenný slad (podľa kyslosti ovocia)

Raňajková kaša s malinami a Nejogurtom

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 15 min
  • Porcií: 4
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Túto kašu môžeme použiť v rôznych obmenách aj ako základ krému do torty.

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Nemléko so štipkou soli necháme zovrieť, zamiešame doň čerstvo pomleté obilie (alebo krupicu
z neho) a miešame, kým kaša zhustne. Po vypnutí ju necháme ešte aspoň 5 minút postáť v teple.

2
Hotovo

Ovocie opláchneme, povaríme 7 – 9 minút so štipkou soli a sladom. Pred podávaním kašu polejeme
ovocným rozvarom a ozdobíme Nejogurtom.

3
Hotovo

Tip: Ovocným rozvarom polejeme základný korpus. Kašu mierne osladíme a po úplnom vychladnutí vyšľaháme s Nemáslom,
prípadne aj s Nejogurtom podľa chuti.

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Kaša z čiernej ryže
ďalšie
Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom
predošlé
Kaša z čiernej ryže
ďalšie
Ciroková kaša z Nemléka s kvakou a Nemáslom

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.