Ingrediencie
- 4 Mrkvapreferujem mladé mrkvičky
- 20 Reďkovka+ za hrsť vňatí z nich
- 4 Špargľa
- 2 čl Panenský olejalebo iný teplostabilný olej
- 2 čl Petržlenová vňaťna dochutenie
Zálievka
- 1 čl Umeocot
- 1 čl Tamari omáčka
- 2 pl Tofunézaalebo iná rastlinná smotana
- 2 pl Kuračkaalebo čerstvo nasekaná pažítka
- 1 čl Olej z pestreca mariánskeho
Popis
Jednotlivé kroky
1 Hotovo | Špargľu očistíme, nakrájame a mierne popražíme na oleji. Mrkvu na hrubo nastrúhame, reďkovku nakrájame na plátky. Všetko zmiešame dohromady a prelejeme zálievkou. |
2 Hotovo | Podávame ako doplnok k varenému jedlu (napríklad s rastlinnou bielkovinou - tempehom /tofu /seitanom /strukovinou... a kvalitným celozrnným kváskovým pečivom ako ľahkú večeru :) |