0 0
Šalátik reďkovka, špargľa, mrkva

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
4 Mrkva preferujem mladé mrkvičky
20 Reďkovka + za hrsť vňatí z nich
4 Špargľa
2 čl Panenský olej alebo iný teplostabilný olej
2 čl Petržlenová vňať na dochutenie
Zálievka
1 čl Umeocot
1 čl Tamari omáčka
2 pl Tofunéza alebo iná rastlinná smotana
2 pl Kuračka alebo čerstvo nasekaná pažítka
1 čl Olej z pestreca mariánskeho

Šalátik reďkovka, špargľa, mrkva

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 10 min
  • Porcií: 4
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

  • Zálievka

Popis

Zdieľať

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Špargľu očistíme, nakrájame a mierne popražíme na oleji. Mrkvu na hrubo nastrúhame, reďkovku nakrájame na plátky. Všetko zmiešame dohromady a prelejeme zálievkou.

2
Hotovo

Podávame ako doplnok k varenému jedlu (napríklad s rastlinnou bielkovinou - tempehom /tofu /seitanom /strukovinou... a kvalitným celozrnným kváskovým pečivom ako ľahkú večeru :)

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami
ďalšie
Kalerábový šalát s medvedím cesnakom
predošlé
Pšenovo-kokosový dezert s brusnicami
ďalšie
Kalerábový šalát s medvedím cesnakom

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.