0 0
Tofu na šampiňónoch

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
200 g Tofu ak máme ochutené, dáme menej slaných ochucovadiel
100 g Čínska kapusta alebo mladá hlávková kapusta / biela reďkovka
100 g Šampiňóny
1 Červená paprika alebo kápia
Panenský olej alebo iný teplostabilný olej
1 moka lyžička Rímska rasca alebo obyčajná mletá rasca
12 cm Morská riasa Wakame
2 čl Tamari omáčka
2 dl Zeleninový vývar

Tofu na šampiňónoch

Tento pokrm je vhodný, keď sa potrebujeme schladiť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové

Rýchla a ľahká alternatíva "mäsa na šťave"

  • 20 min
  • Porcií: 4
  • Ľahká obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Zohriaty olej posypeme koreninou, chladíme ho na kúsky pokrájaným tofu. Po chvíľke ho spestríme rezancami papriky a hlúbovitými časťami čínskej kapusty. Popražíme 2 - 3
minúty, posolíme, pridáme riasu, šampiňóny, riadne premiešame. Podlejeme vriacou vodou či vývarom a dusíme prikryté pokrievkou asi 7 minút. Primiešame zvyšnú kapustu, podusíme ešte 3 - 5 minút a vypneme. Dochutíme tamari alebo shoyu omáčkou.

2
Hotovo

Podávame s kukuričnou polentou /pšenovo -hokkaidovým pyré /dusenou ryžou naturál...

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

ďalšie
Černicová kaša
ďalšie
Černicová kaša

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.