0 0
Torta plnené “nekaramelovým“ krémom

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1.5 šálky Mrkva alebo oranžovej tekvice/ hokkaida/ petržlenu....
0.5 šálky Pšeno
0.5 šálky Ďatlová pasta alebo pomleté ďatle
2 šálky Voda so štipkou soli
0.25 čl Mletý badián alebo aníz....
1 šálka Kokosová smotana alebo iná rastlinná smotana

Torta plnené “nekaramelovým“ krémom

Vlastnosti:
    • 35 min
    • Porcií: 4
    • Stredná obtiažnosť

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Jednotlivé kroky

    1
    Hotovo

    Pripravíme si korpus orechový /mrkvový /iný podľa chuti, alebo si upečieme košíčky

    2
    Hotovo

    Zeleninu varíme vo vode s koreninou a štipkou soli spolu so pšenom a datľovou pastou do mäkka (asi
    20 minút). Pred vypnutím pridáme rastlinnú smotanu. Hmotu rozmixujeme na hladko. Plníme ňou
    (ešte teplou, inak by stuhla) torty, rezy, linecké, palacinky..., alebo ju zjeme „iba tak“ – ako puding 

    3
    Hotovo

    Tip: namiesto rastlinnej smotany môžeme požiť napríklad 2 – 3 pl mandľovej pasty /lieskoorieškovej
    kešu /slnečnicovej /arašidovej pasty...

    Ľubka Balážová

    Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

    predošlé
    Linecké srdiečka
    ďalšie
    Pikantným jačmenný čokokrém s lineckými púčikmi
    predošlé
    Linecké srdiečka
    ďalšie
    Pikantným jačmenný čokokrém s lineckými púčikmi

    Pridajte Váš komentár

    Ohodnoťte recept*

    Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.