0 0
Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom

Zdieľajte to na Vašej sociálnej sieti:

Alebo môžte iba kopírovať a zdielať túto url adresu

Ingrediencie

Upraviť porcie:
1 kg Mladé uhorky
0.5 l Mandľový nejogurt alebo iná rastlinná alternatíva jogurtu
1 hrsť Žihľava alebo iná divoká zelenina
2 pl Umeocot
1 štipka Zelené korenie čerstvo zomleté
1 viazanička Kôpor alebo 2 strúčiky cesnaku

Uhorková polievka s mandľovým Nejogurtom

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Vegánske
  • 20 min
  • Porcií: 1
  • Stredná obtiažnosť

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jednotlivé kroky

1
Hotovo

Uhorky na jemno nastrúhame, prípadne rozmixujeme. Pridáme na jemno nasekanú divokú zeleninu.

2
Hotovo

Zahustíme mandľovým Nejogurtom alebo iným rastlinným jogurtom, ochutíme umeoctom a zeleným korením.

3
Hotovo

Pred podávaním každú porciu ozdobíme čerstvo nasekaným kôprom, feniklovou vňaťou alebo prelisovaným cesnakom.

4
Hotovo

Tip: táto nevarená polievka nás príjemne osvieži v horúcich letných dňoch. Výborne chutí aj z iných druhov na jemno nastrúhanej zeleniny, napríklad z mladučkej cukiny, tekvičiek, kalerábu, reďkvičiek...

Ľubka Balážová

Som Ľubka Balážová. Už viac ako 20 rokov som niečo ako "potravinový provokatér". Podľa mňa je zdravá strava taká, čo aj naozaj chutí. Vedomosti, skúsenosti, no najmä hry plné fantázie a odvážne čarovanie s jedlom ma doviedli ku svojmu vlastnému štýlu varenia - "vegánska makrobiotika šmrncnutá ajurvédou" napasovaná na naše mierne pásmo.

predošlé
Ovsené strapačky
ďalšie
Obrátený jablkovo-netvarohový koláč
predošlé
Ovsené strapačky
ďalšie
Obrátený jablkovo-netvarohový koláč

Pridajte Váš komentár

Ohodnoťte recept*

Používame technológiu cookies, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania našeho webu.